Regie over jouw carrière: 3 tips van een loopbaancoach

Regie over jouw carrière: 3 tips van een loopbaancoach

Wil je graag de regie over jouw carrière weer zelf in handen? Veel mensen hebben het idee dat ze de grip verliezen, zonder dat ze kunnen aangeven waar dat precies aan ligt. Ik help je als loopbaancoach graag de touwtjes weer in handen te nemen, zodat jij bepaalt welke kant je opgaat.

Benieuwd hoe ik dat aanpak? Ik deel graag 3 handige tips met je, die je kunt gebruiken om weer baas te worden over je eigen loopbaan:

  • Plan terug vanuit de toekomst
  • Ken je belangrijkste drijfveren
  • Laat status los: het is niets waard

Plan terug vanuit de toekomst

Veel mensen vinden het lastig om stap voor stap uit te schrijven waar ze naartoe willen en wat daarvoor nodig is. Als loopbaancoach draai is het graag voor je om. Beeld je in waar je naartoe wilt en werk vervolgens terug. Wat is er nodig om te komen waar je over 5 jaar wilt zijn? En wat moet je doen om de laatste stap te kunnen zetten? Op die manier werken we steeds een stapje terug, tot aan wat er nu moet gebeuren om de goede kant uit te gaan.

Ken je belangrijkste drijfveren

Zo’n stappenplan lukt het best als je goed weet wat jou motiveert en waar je energie van krijgt. Door jouw belangrijkste drijfveren te leren kennen wordt het een stuk gemakkelijker om de regie terug in handen te nemen.

We gaan samen aan de slag, zodat ik je als loopbaancoach kan helpen om goed in kaart te brengen waar jouw hart sneller van gaat kloppen en wat er belangrijk is in je carrière. Ik help je om jezelf beter te leren kennen, zodat het gemakkelijker wordt om de goede keuzes te maken.

Laat status los: het is niets waard

Tegelijkertijd help ik je om status zoveel mogelijk los te laten. Een strak pak staat je misschien geweldig en een mooie functieomschrijving doet het goed op verjaardagen. Maar, word jij er echt gelukkig van? Op het moment dat je status los kunt laten zal je merken dat jij weer bepaalt wat je doet en welke stappen je zet. Een belangrijke les waar ik je als loopbaancoach bij kan helpen, zodat je de touwtjes terug in handen krijgt en je je niet langer laat leiden door de verleiding van meer status.

Aan de slag met een loopbaancoach

Samen aan de slag of benieuwd wat ik als loopbaancoach voor je kan betekenen? Ik vertel je graag meer over mijn ervaringen met anderen zoals jij, en hoe ik ze heb kunnen helpen. En heb je een specifieke vraag? Neem contact met me op, dan vertel ik je graag meer over hoe ik voor je aan de slag zou gaan.

Ontvang gratis e-book ‘7 stappen naar succes en dus naar GOUD’.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Top