Creatief solliciteren: 3x meer kans op een nieuwe baan

Creatief solliciteren: 3x meer kans op een nieuwe baan

creatief solliciterenCreatief solliciteren en benieuwd hoe je dat het best aanpakt? Ik leg het je graag uit als sollicitatie specialist, net als hoe je boven de 50 nog meer kans maakt op een nieuwe baan.

Het is tegenwoordig belangrijk om op te vallen, omdat je er met een standaard-CV over het algemeen niet meer mee komt. Met een paar handige tips pak jij het op een meer unieke manier aan, waardoor je meer kans maakt om op basis van jouw sollicitatie uitgenodigd te worden.

Tips van een sollicitatiecoach

Benieuwd naar de handige tips voor creatief solliciteren van een sollicitatiecoach om ? Ik zet ze voor je op een rij:
Schrijf een originele brief
Ga gewoon eens voor de deur staan
Stuur een taart of ander cadeau

Schrijf een originele brief

Recruiters zijn over het algemeen goed te spreken over creatief solliciteren en met name een creatieve sollicitatiebrief. Het CV moet een duidelijk overzicht bieden van wie je bent, wat je werkervaring is en welke opleidingen je hebt doorlopen en/of afgerond. In een sollicitatiebrief die je daarbij doet heb je veel meer vrijheid.

Recruiters ontvangen bijvoorbeeld wel eens verbetervoorstellen voor de huidige gang van zaken. Met een uitleg van de sollicitant over hoe dat aan te pakken is dat een heel originele insteek, die in ieder geval opvalt ten opzichte van de andere brieven die er binnenkomen.

Ga gewoon eens voor de deur staan

Nog opvallender is het om gewoon een keer voor de deur te gaan staan. Dat kan niet bij iedere organisatie, maar bij softwareleverancier AFAS leverde het Monique Melis een gesprek en daarna een baan op. Ze ging met een spandoek op het parkeerterrein staan, om zichzelf beter zichtbaar te maken.

Het brengt volgens recruiters wat meer risico met zich mee, maar kan een ludieke manier zijn om aan de brief te ontkomen. Handig als je niet geweldig leuk kunt schrijven, maar wel graag wilt opvallen bij de werkgever waar je graag wilt werken.

Stuur een taart of ander cadeau

Tenslotte kun je jezelf onderscheiden door de werkgever of recruiter een taart te sturen of een ander cadeau te laten bezorgen. Pas wel op met de presentjes, omdat het niet moet lijken op omkoping. Het is in plaats daarvan belangrijk om het klein en vooral toepasselijk te houden, zodat het een glimlach op zal leveren.

Aan de slag met een sollicitatie specialist

Benieuwd naar meer creatieve tips om te solliciteren? Ik ga er als sollicitatie specialist graag mee aan de slag, om je te helpen meer kans te maken op een leuke nieuwe baan.

En ben je nog niet toe aan een gesprek, maar ben je wel op zoek naar handige tips? Download dan mijn gratis e-book, waarmee je zelf aan de slag kunt.

Ontvang gratis e-book ‘7 stappen naar succes en dus naar GOUD’.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Top