De pitch die meer succes oplevert: 3 tips van een business coach

De pitch die meer succes oplevert: 3 tips van een business coach

business coachEen succesvolle pitch neerzetten als (startende) ondernemer? Het is even spannend, soms een beetje eng en tegelijkertijd heel waardevol. Door vaak te oefenen, een keer goed onderuit te gaan en door aan je zelfvertrouwen te werken, gaat het beter. Pitchen is spannend, maar met een paar handige tips van een business coach zorg je ervoor dat je uitstekend voor de dag kunt komen.

Tips voor de beste pitch

Op zoek naar goede tips voor de beste pitch? Ik zet er een paar voor je op een rij:

  • Leg het uit in stappen
  • Laat zien hoe het werkt
  • Benadruk het businessmodel.

Leg het uit in stappen

Denk vooraf na over de verschillende stappen die je tijdens jouw pitch wilt behandelen. Een goed verhaal heeft een introductie, een body met de argumenten en vervolgens een conclusie. Houd dat schema ook aan voor jouw pitch. Begin met een introductie, zodat je de eerste stap kunt zetten. Ga vervolgens over naar de argumenten waarom jouw product of bedrijf de beste keuze is. Sluit het verhaal af door de argumenten nog eens op een rij te zetten of een bruggetje te maken naar een oproep tot actie. Op die manier kunnen de toehoorders jouw pitch veel beter volgen.

Laat zien hoe het werkt

Een goede pitch ‘vertelt’ een sterk verhaal, maar het wordt nooit zo krachtig als een daadwerkelijk voorbeeld. De beste manier om toehoorders te overtuigen is door het te laten zien. Met een prototype van je product, door andere enthousiaste betrokkenen aan het woord te laten of door voor- en na-foto’s te laten zien. Bewijs wat je vertelt, door het te laten zien en door het zo tastbaar mogelijk te maken.

Benadruk het businessmodel

Gebruik de tijd voor jouw pitch om uit te leggen wat je doet en wat jouw ideaal is. Schets hoe jouw product of bedrijf de wereld zal veranderen, en besteed bovendien tijd aan het businessmodel. Toehoorders zijn benieuwd naar jouw visie, maar willen er ook zeker van zijn dat je geen luchtfietser bent. Benadruk het businessmodel en laat op die manier zien dat je daar als (startende) ondernemer over hebt nagedacht.

Aan de slag met een business coach

Benieuwd hoe je de beste pitch kunt neerzetten en ben je daarvoor op zoek naar een business coach? Ik help je er als startversneller graag bij. Zodat jij geweldig kunt pitchen en zodat je weet wat ervoor nodig is om als ondernemer aan de slag te gaan. Neem contact met me op voor specifieke vragen of om gewoon eens kennis te maken, ik hoor graag van je!

Ontvang gratis e-book ‘7 stappen naar succes en dus naar GOUD’.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Top