Groeien met een topcoach: 3 tips die je meteen kunt oppakken

Groeien met een topcoach: 3 tips die je meteen kunt oppakken

topcoachPersoonlijk groeien en op zoek naar iemand die je daarbij kan helpen? Ik kan je begeleiden als topcoach, om je inzicht te geven in jouw talenten en kwaliteiten. We vinden samen het GOUD in jou, van waaruit je op een geweldige manier kunt groeien.

Dat doe je aan de hand van jouw gewoonten en door jezelf beter te leren kennen, net als met een paar handige tips. Daarvan zet ik er al een paar voor je op een rij, zodat je die meteen kunt oppakken en je de eerste stapjes alvast kunt zetten.

Leef gezond: lekker in je vel

Zorg er bijvoorbeeld voor dat je gezond leeft. Dat betekent voldoende bewegen, gezond eten en vooral lekker in je vel zitten. Pak de trap omhoog naar het perron als je met de trein gaat en parkeer de auto op ongeveer 15 minuten lopen van het kantoor van de klant.

Ga in je dagelijkse gewoonten op zoek naar kleine momenten waarop je iets meer kunt bewegen. En kook ondertussen iets minder vaak met vlees en iets meer met groenten. Pas je kookpatroon bijvoorbeeld 1x in de week aan, om een goede aanzet te doen en merkbaar beter in je vel te komen te zitten.

Steek je handen uit de mouwen

Steek je handen uit de mouwen, door niets meer uit te stellen. Doe niet pas morgen wat je al vandaag kunt doen. Rond vervelende taken alvast af, zodat je daarna de leuke dingen kunt gaan doen. En ervaar op die manier ook psychologische rust, omdat je niet steeds hoeft te denken aan wat je ‘nog allemaal moet doen’.

Houd het realistisch: laat anderen de wereld redden

Steek je handen uit de mouwen en zorg ervoor dat je gezonder gaat leven, maar houd het ondertussen wel realistisch. Jij hoeft de wereld niet te redden, dat kun je rustig aan een aantal anderen over laten.

Zorg er in plaats daarvan voor dat je goed voor jezelf vaststelt wat jij kunt doen. Hak je plannen op in kleinere delen, zodat je het gemakkelijker vol kunt houden en je echt een verschil kunt maken. Ik help je als topcoach graag om het allemaal behapbaar te houden. Op die manier heb je veel meer kans op succes, zodat je daarna de volgende stap kunt nemen en je je verder kunt ontwikkelen.

Topcoach: vind het GOUD in jou

Benieuwd hoe ik als topcoach voor jou aan de slag zou gaan? We denken samen na over wat er voor jou belangrijk is, om je vanuit die rol goed te kunnen helpen. Neem contact met me op, dan vertel ik je graag meer.

Ontvang gratis e-book ‘7 stappen naar succes en dus naar GOUD’.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Top