Handige to-do list bij outplacement: de 3 eerste stappen

Handige to-do list bij outplacement: de 3 eerste stappen

OutplacementKrijg je te maken met outplacement en ben je benieuwd hoe je dat het best kunt aanpakken? Aan de hand van 3 stappen ga je in ieder geval goed van start. Als een to-do list, zodat je in ieder geval niets dat belangrijk is, over het hoofd zal zien.

Ontdek op die manier bovendien de waarde van outplacement, zowel in geld en geluk. Om een nieuwe stap vooruit te kunnen zetten, op basis van een proces waar je zelf de regie over voert.

Stel de spelregels vast

Het is belangrijk om eerst de spelregels vast te stellen, op het moment dat je te maken krijgt met outplacement. Is er sprake van collectief ontslag of een sociaal plan? Ga na welke voorwaarden er gelden om ontslag mogelijk te maken en ontdek waar je recht op hebt.

Zodra jij en je baan of werkgever geen match meer zijn, kun je te maken krijgen met outplacement. Als je goed weet wat er zal gaan gebeuren en waar je recht op hebt, wordt het makkelijker om de regie te nemen in dit proces. Voorkom onduidelijkheden en vraag de werkgever naar specifieke voorwaarden en spelregels.

Praat met deskundigen

Op de hoogte van de spelregels voor de outplacement? Dan is het verstandig om met een aantal deskundigen te spreken. Dat kan iemand van de vakbond zijn, maar ook een ervaringsdeskundige of een jurist die je hier meer over kan vertellen. Laat je onder andere adviseren over je rechtspositie en ga op zoek naar handige tips. Je werkgever zal in ieder geval een deskundige inschakelen, waardoor het verstandig is om dit zelf ook te doen.

Neem stelling

Neem tenslotte stelling, op basis van de spelregels en de deskundigen die je hebt gesproken. Bepaal op die manier jouw strategie. Wil je blijven en gelden daarvoor bepaalde voorwaarden? Of wil je weg onder bepaalde voorwaarden? Bepaal voor jezelf of je geld wilt ontvangen en hoeveel dat moet zijn en of je gebruik wilt maken van een coach voor outplacement. Zorg ervoor dat je zelf kiest voor een bureau of een specialist, zodat je ook daarmee de regie in handen kunt houden. Een goede klik met iemand is heel belangrijk in het gehele proces.

Specialist in outplacement: Hengelo en omgeving

Op zoek naar een specialist in outplacement die je hier goed bij kan helpen? Ik ben actief in Hengelo en omgeving, waar ik veel ervaring heb met outplacement en waar je dan mee te maken kunt krijgen.

Benieuwd naar wat ik voor je kan betekenen of hoe ik normaal gesproken te werk ga? Neem contact met me op, dan vertel ik je er graag meer over. Ook als je nog twijfelt over de eerste stappen en hoe je dat het best aan kunt pakken.

Ook interessant voor je:

Ontvang gratis e-book ‘7 stappen naar succes en dus naar GOUD’.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Top