Houd alle ballen in de lucht: 3 tips van een topcoach

Houd alle ballen in de lucht: 3 tips van een topcoach

topcoachMoeite om alle ballen in de lucht te houden en bijvoorbeeld werk en privé goed te combineren? Het is waar veel mensen tegenaan lopen, maar waar gelukkig prima oplossingen voor zijn.

Het is allereerst belangrijk om je te realiseren dat niemand perfect is en dat ook anderen regelmatig moeite hebben om alle taken met elkaar te combineren. Pak dat zoveel mogelijk stap voor stap aan, bijvoorbeeld door je eerst te richten op die overvolle inbox en daarna pas na te denken over het beter indelen van jouw agenda. Ik zet als topcoach een paar handige tips voor je op een rij, waarmee het iets makkelijker wordt om alle ballen in de lucht te houden.

3 tips om alle ballen in de lucht te houden

Benieuwd hoe jij het voor elkaar krijgt om alle ballen beter in de lucht te houden? Probeer het met deze tips:

  • Sta een half uur eerder op
  • Vraag om hulp of zeg ‘nee’
  • Focus op aandacht

Sta een half uur eerder op

Een belangrijke tip die ik ook als topcoach zelf al jaren in de praktijk breng. Sta voortaan een half uur eerder op. Het zijn maar 30 minuten, maar het biedt je precies de rek die je nodig hebt om niet heel de dag achter de feiten aan te lopen.

Let op: plan dat extra half uur niet in met extra taken. Blijf hetzelfde ritueel houden, maar begin er iets eerder aan. Op die manier ontstaat er meer tijd en bovendien veel meer rust.

Vraag om hulp of zeg ‘nee’

Het is niet nodig om alle ballen altijd zelf in de lucht te houden. Soms kun je anderen vragen om hulp, waardoor jullie samen kunnen werken. Je zal verbaasd zijn over het gemak waarmee anderen je helpen, als je dat ze simpelweg vraagt.

Daarnaast is het een goed idee om ‘nee’ te zeggen tegen taken die voor jou weinig toevoegen of waar je de tijd niet voor hebt. Het creëert veel meer rust, omdat je het half uur dat je eerder opstaat dan niet gebruikt om meer taken op te pakken.

Focus op aandacht

Maak een keuze in de taken die je oppakt en doe dat met volledige aandacht. Je krijgt meer voor elkaar als je minder doet, maar daar meer aandacht voor hebt. Het verbetert de kwaliteit waarmee je dingen doet, waardoor het op termijn een stuk makkelijker wordt om alle ballen in de lucht te houden.

Aan de slag met een topcoach

Benieuwd hoe ik je als topcoach kan helpen om tot die belangrijke inzichten te komen? Ik ga graag met je in gesprek, zodat je dat zelf kunt ontdekken.

En in de tussentijd zelf alvast aan de slag? Download mijn gratis e-book met 7 stappen naar succes en dus naar GOUD.

Ontvang gratis e-book ‘7 stappen naar succes en dus naar GOUD’.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Top