In 3 stappen minder last van een overvolle e-mail inbox

In 3 stappen minder last van een overvolle e-mail inbox

topcoach Jouw e-mail inbox opruimen, maar weet je niet goed waar te beginnen? Met een paar handige tips ruim je jouw inbox heel eenvoudig op. Het is de makkelijkste manier om meer overzicht te krijgen, zodat je bovendien rustiger kunt werken en je minder stress ervaart tijdens het beantwoorden van belangrijke berichten.

Het is uiteindelijk de kunst om meer te doen in minder tijd, iets waar je de hulp van een topcoach goed voor kunt gebruiken. Het helpt je om efficiënter om te gaan met de taken die je hebt, bijvoorbeeld door jouw inbox met e-mail netjes te ordenen.

Tips voor een opgeruimde inbox

Benieuwd naar de handige tips voor een opgeruimde inbox? Hieronder staan ze op een rij:

  • Creëer aparte mappen
  • Sleep mails naar de juiste mappen
  • Reserveer tijd om te beantwoorden

Creëer aparte mappen

Het is allereerst belangrijk om aparte mappen aan te maken, in plaats van één inbox met alle berichten. Maak zoveel mappen aan als je wilt, als je minstens zorgt voor één map die je ‘To do’ noemt. Daarnaast kun je mappen toevoegen zoals ‘Later’ en ‘Opvolgen’, zodat je weet wat je daarmee moet doen.

Sleep mails naar de juiste mappen

Ontvang je e-mails? Sleep die dan (ongelezen) naar de map waar het om gaat. Op die manier breng je er orde in aan, waardoor goed duidelijk met welke berichten je iets moet en welke je aan de andere kant rustig even kunt laten staan.
E-mails waar je nu en later niet op hoeft te reageren kun je lezen en meteen verwijderen. Daarmee ruim je de inbox eenvoudig op, waardoor je het overzicht terugkrijgt en het makkelijker wordt om er doorheen te gaan.

Reserveer tijd om te beantwoorden

De map ‘To do’ bevat alle e-mails waar je iets mee moet. Het kan zijn dat je een (uitgebreid) antwoord moet schrijven of dat je een bepaalde handeling in een programma dient te doen. Plan aan het eind van de dag minimaal 30 tot 60 minuten, waarin je de tijd neemt om deze e-mails te verwerken. Door dat in één keer te doen voorkom je dat de e-mails je tussendoor steeds kunnen afleiden.

Aan de slag met een topcoach

Als topcoach help ik je met de bovenstaande tips graag beter om te gaan met jouw e-mail, waardoor je daar minder tijd aan kwijt bent. Een prettig gegeven, omdat je daardoor meer tijd overhoudt voor andere belangrijke zaken.

Benieuwd op welke manieren ik je daar nog meer bij kan helpen? Plan een gratis GOUD sessie, waarin we samen op zoek gaan naar slimme tips en handige toepassingen om het beste in jezelf naar boven te halen.

Ontvang gratis e-book ‘7 stappen naar succes en dus naar GOUD’.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Top