Jouw loopbaan als een autorit op de snelheid: tips van een loopbaancoach

Jouw loopbaan als een autorit op de snelheid: tips van een loopbaancoach

loopbaancoachEen switch maken in jouw loopbaan, maar weet je niet goed hoe je dat moet aanpakken? Bekijk het als een autorit op de snelweg, waarbij je van baan moet wisselen om uiteindelijk uit te komen op de bestemming die je voor ogen hebt.

Het is de kunst om ook tijdens jouw loopbaan zoveel mogelijk te blijven leren. Daarvoor kan ik je als loopbaancoach een paar handige tips geven of je er volledig bij begeleiden. Op die manier heb je de houvast waar je naar op zoek bent, zodat jij betere keuzes en beslissingen kunt nemen.

Tips voor de loopbaan die je wilt

Zoek je naar handige tips om de loopbaan te kiezen die je wilt? Ik zet er een paar voor je op een rij:

  • Ken en controleer de auto
  • Sorteer tijdig voor om van baan te wisselen
  • Houd voor ogen waar je naartoe wilt

Ken en controleer de auto

Als loopbaancoach bekijk ik het soms vanuit het perspectief van de auto op de snelweg. Je gaat daar immers niet naartoe zonder de auto goed te kennen en regelmatig te controleren.

Dat is ook voor jezelf ontzettend belangrijk. Zorg ervoor dat je weet wie je bent, wat je belangrijk vindt en wat jouw kwaliteiten zijn. Zonder die kennis zou je eigenlijk de snelweg niet eens op moeten gaan, maar eerst de tijd moeten nemen om jezelf beter te leren kennen.

Sorteer tijdig voor om van baan te wisselen

Rijd je eenmaal op de snelweg met een auto die je kent en goed hebt gecontroleerd? Dan is het zo nu en dan belangrijk om van baan te wisselen, zodat je niet achter die trage voorganger blijft hangen.

Het is net als bij jouw loopbaan belangrijk om tijdig voor te sorteren, zodat je de kans hebt om van baan te wisselen. Kijk vooruit, het liefst voorbij de trage auto die voor je rijdt. Welke kansen zie je om er voorbij te gaan en hoe zorg je er daarmee voor dat je de volgende stap kunt zetten? Het zijn belangrijke vragen waar ik je als loopbaancoach bij kan helpen.

Houd voor ogen waar je naartoe wilt

Het is op heel de snelweg altijd belangrijk om goed voor ogen te houden waar je naartoe wilt. Voorkom dat je afslagen mist, door goed vooruit te blijven kijken en een duidelijke bestemming voor ogen te hebben.

Dat geldt ook voor jouw loopbaan, om onderweg makkelijker de juiste keuzes te maken. Aan de hand van een doel kun je veel beter inschatten welke keuzes daar aan bijdragen en waarmee je daar juist verder van af komt te staan.

Aan de slag met een loopbaancoach

Benieuwd wat ik als loopbaancoach in Hengelo en omgeving voor je kan betekenen? Ik ga graag met je om tafel om kennis te maken. En wil je liever eerst zelf aan de slag? Download dan bijvoorbeeld bij gratis e-book 7 stappen naar succes en dus naar GOUD.

Ontvang gratis e-book ‘7 stappen naar succes en dus naar GOUD’.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Top