Neem de regie over jouw loopbaan: 3 praktische tips

Gepubliceerd op: 30 april 2019

loopbaanWil je de regie terug over jouw loopbaan, maar weet je niet waar je moet beginnen? Met een paar handige tips neem je zelf de touwtjes weer in handen, bijvoorbeeld als je die lang geleden verloren bent. Ik help je als loopbaancoach in Hengelo graag met interessante boeken en met inspirerende tips, zodat jij een belangrijke stap kunt zetten. En ik ben je natuurlijk graag van dienst met persoonlijke begeleiding, waarbij de belangrijke tips uitgebreid aan bod zullen komen.

3 tips om de regie terug te nemen

Benieuwd naar de tips om de regie weer terug te krijgen over jouw loopbaan? Ik zet ze voor je op een rij:

  • Stop met solliciteren in de oude stijl
  • Werk aan je netwerk en zoekgebied
  • Creëer werk dat bij je past

Stop met solliciteren in de oude stijl

Solliciteren? Stop daarmee. Tenminste, in de traditionele stijl. Je gaat er door te solliciteren op een baan al vanuit dat het ideale werk bestaat. Dat is waarschijnlijk niet zo, omdat een bestaande baan nooit 100% aansluit bij wat jij leuk vindt om te doen en waar je goed in bent. Denk na over beschikbare functies en uitdagingen, maar besteed vooral tijd aan wat jij belangrijk vindt. Hoe kun je groeien, waar ben je goed in en wat wil je nog leren? Ben je er klaar voor om voor jezelf te beginnen of werk je liever voor een grote organisatie? Denk na over die vragen, zodat het traditionele solliciteren niet meer nodig is.

Werk aan je netwerk en zoekgebied

Neem vervolgens de tijd om aan je netwerk te werken. Probeer een lijstje te maken van anderen die je kunnen helpen. Spreek met anderen die het werk doen waar jij naar uitkijkt of probeer met anderen te spreken die je goed kennen en op weg kunnen helpen. Rijd regelmatig naar een paar locaties in de omgeving en bepaal op die manier tot aan waar je wilt gaan om te werken. Bepaal op die manier het zoekgebied, terwijl je werkt aan het netwerk van waardevolle contacten.

Creëer werk dat bij je past

Ga uit van het werk dat jij leuk vindt om te doen, waar je goed in bent en waar bovendien geld mee te verdienen valt. Werk aan de belangrijke driehoek voor ondernemers, ook als je liever werkt voor een werkgever. Creëer op die manier de ideale baan zoals je die voor ogen hebt. Zoek een functie die er dichtbij ligt en geef de werkgever aan wat je wellicht zou veranderen.

Aan de slag met je loopbaan bij een loopbaancoach in Hengelo

Benieuwd hoe je dat in de praktijk kunt aanpakken met een coach? Ik ben je er graag mee van dienst als loopbaancoach in Hengelo en omgeving. Uiteraard kan ik je laten zien hoe ik ook anderen daar goed mee heb kunnen helpen. En wil je er eerst zelf mee aan de slag? Download mijn gratis e-book met antwoorden op moeilijke sollicitatievragen, zodat je daarop alvast voorbereid bent.