Privé en werk beter in balans: tips van een topcoach

Gepubliceerd op: 21 september 2017

balansBalans in werk en privé

De balans tussen werk en privé blijft voor veel mensen een grote uitdaging. Vooral nu we steeds vaker flexibele werktijden krijgen of helemaal zelfstandig (vanuit huis) werken is het soms lastig om werk en privé voldoende uit elkaar te houden. Of om te voorkomen dat werk privé overneemt en andersom. Hoe je dat slimmer aan kunt pakken? Als topcoach kan ik je helpen om je ritme in kaart te brengen en daarin ruimte te maken voor zowel werk als privé. Bovendien kan ik je op weg helpen met een paar handige tips.

Ontspanning kun je plannen

We zijn het gewend om zakelijke afspraken te plannen, net als deadlines waar we ons aan dienen te houden. Die vaardigheid kun je tegelijkertijd ook gebruiken om ontspanning in te plannen. Dus plan een avondje televisie kijken of een leuke film. Plan momenten met de kinderen of momenten waarop je een leuk boek gaat lezen. Het voelt in het begin wellicht wat vreemd, maar je brengt privé en werk daarmee automatisch beter in balans. Als werk de afspraken verdient, geldt dat net zo goed voor privé.

Denk-dingen en doe-dingen: ’s ochtends en ’s middags

Zorg daarnaast voor meer rust in je hoofd, door je activiteiten slim te plannen. Ingewikkelde zaken kun je het best ’s ochtends doen, om ’s middags vooral verder te kunnen met de doe-dingen. Die vragen veel minder van je concentratie dan de denk-dingen. Plan het meest lastige ’s morgens, zowel zakelijk als privé. Je zal merken dat je de middag dan gemakkelijker door komt, waardoor je ook ’s avonds veel meer energie over hebt. Daarmee breng je werk en privé beter in balans, bijvoorbeeld door je werk niet door te laten vloeien in je avonden.

Zeg vaker ‘nee’

En de belangrijkste tip? Durf vaker ‘nee’ te zeggen. Zowel zakelijk tegen taken waar je tijd of capaciteit niet voor hebt als privé tegen sociale verplichtingen waar je niet op zit te wachten. Het is iets dat veel mensen lastig vinden, waardoor dat niet van de een op de andere dag lukt. Ik kan je als topcoach helpen om weer te gaan werken aan de dingen waar je blij van wordt. Je wordt daardoor veel beter in ‘nee’ zeggen, zodat je ook werk en privé beter in balans kunt brengen.

Aan de slag met een topcoach voor meer balans

Enthousiast geworden? Ik wil graag samen met jou op zoek naar het GOUD dat in je zit. Gewoon tijdens een gratis kennismaking, ter waarde van €150. Op die manier kunnen we elkaar beter leren kennen. Ik ben benieuwd naar waar jij mee worstelt en kan je op basis van mijn expertise en ervaring aangeven hoe jij werk en privé beter in balans kunt brengen. Neem contact met me op, ik hoor graag van je.

Open chat
Heb je vragen?