Starten en groeien: hoe pak je dat als ondernemer aan?

Starten en groeien: hoe pak je dat als ondernemer aan?

startenStarten is één ding, maar hoe zorg je er daarna voor dat je kunt groeien? Het is een uitdaging voor veel startende ondernemers, vanaf het moment dat ze de eerste stap hebben genomen.

Het is de kunst om in jouw branche of sector een grote vis te worden, zodat je bekend komt te staan om de kwaliteit en toegevoegde waarde die je levert. Hoe je dat aanpakt? Het is in ieder geval belangrijk om een paar basiszaken op orde te brengen, zoals jouw werkplek, de doelgroep en natuurlijk jouw (online) zichtbaarheid.

Ideale werkplek: thuis of buiten de deur?

Begin met het bepalen van jouw ideale werkplek. Ga je graag thuis aan de slag of kies je liever voor een flexwerkplek of een eigen kantoor? Thuis werken is het meest voordelig, maar kan ook afleiding betekenen. Andersom kost het werken op kantoor meer, maar zorgt het er wel voor dat je niet te maken hebt met anderen om je heen die niet aan het werk zijn.

Een goede middenweg is de flexwerkplek. Je kunt er voordelig of gratis gebruik van maken, zodat jij je volledig op je werk kunt focussen. Bovendien kun je er andere ondernemers ontmoeten. Help ze op weg of doe zelf inspiratie op en stel vragen, zodat jij daar je voordeel mee kunt doen.

Laat je ontdekken door de doelgroep

Het is belangrijk om je te laten ontdekken door de doelgroep. Bedenk voor welke bedrijven of voor welke particulieren je wilt werken. Bepaal daarna waar zij te vinden zijn en welke kanalen ze gebruiken om hun keuzes te maken en tot belangrijke informatie te komen. Op die manier kom je onder de aandacht bij de doelgroep, zodat jij je kunt laten herkennen en de kans hebt om aan je omzet te werken.

Maak jezelf online zichtbaar

In meer algemene zin is het verstandig om jezelf na het starten online zichtbaar te maken. Dat doe je bijvoorbeeld via Google, door gebruik te maken van Google Ads of zoekmachine optimalisatie. Maak een eigen website en start een blog, waarmee je de kans hebt om over jouw dienstverlening of producten te spreken. Als je dat goed doet word je interessant voor een groeiende doelgroep, waardoor je snel meer nieuwe klanten aan zal trekken.

Starten met succes: de Startversneller

Op zoek naar meer tips en hoe je als startende ondernemer goed aan de slag kunt? Ik ben jouw Startversneller en businesscoach, met handige tips om snel succesvoller te worden als ondernemer.

Wil je wel graag groeien als ondernemer, maar nog niet meteen een afspraak maken? Geen probleem, download dan mijn e-books of meld je aan voor een gratis GOUD sessie. Ik help je om goed van start te gaan en jouw bedrijf zo snel mogelijk uit te bouwen.

Ontvang gratis e-book ‘7 stappen naar succes en dus naar GOUD’.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Top