Succesvol starten: word een grote vis

Succesvol starten: word een grote vis

businesscoachLeuke klanten willen zakendoen met de grote jongens. De big boys, die weten hoe het werkt en het best zijn binnen hun vakgebied. Maar, hoe word je als startende ondernemer snel zo’n ‘grote vis’? De kunst zit ‘m in het bepalen van jouw vijver.

Een starterscoach helpt je te ondernemen met meer zelfvertrouwen. Dat zelfvertrouwen kun je ook uithalen uit het feit dat je een grote vis bent, omdat je zwemt in een relatief kleine vijver. Je kunt niet beginnen als grootste vis, maar er wel voor zorgen dat de vijver zo klein is dat je die makkelijk wordt. Later kun je altijd nog gaan zwemmen in een grotere vijver.

Kies een specialisme

Begin je jouw eigen bedrijf en ben je goed in het schrijven van teksten, in het ontwerpen van websites of het maken van foto’s? Je bent dan een tekstschrijver, een webdesigner of een fotograaf, maar de kans dat je daarin de grootste vis wordt is niet zo groot.

Veel beter is het om een specialisme te kiezen. Word bijvoorbeeld SEO tekstschrijver, richt je op mobile webdesign of word kinderfotograaf. Door je te specialiseren in een voor jou leuk deel van het vakgebied wordt het een stuk makkelijker om je te onderscheiden van de rest.

Word de beste in de vijver

Bovendien heb je op die manier de kans om succesvol te starten, omdat je sneller uitgroeit tot de grootste vis. Binnen de wereld van fotografen werkt maar een klein deel specifiek met kinderen, waardoor het een stuk makkelijker is om daar de beste in te worden. En zo geldt dat ook voor de specifieke webdesigner en tekstschrijver.

Kies samen met een businesscoach binnen de branche een niche waar je sterk in bent, waar vraag naar is en waar niet veel anderen actief in zijn. Je hebt dan de mogelijkheid om de beste te worden binnen dat kleine wereldje, waarmee jij je kunt onderscheiden van de rest. Je bent dan ineens de grootste vis in de vijver, zodat je de kans hebt om je als big boy te presenteren aan klanten die naar je op zoek zijn.

Aan de slag met de Startversneller: jouw businesscoach

Benieuwd naar meer goede tips om van start te gaan? Kies voor de Startversneller, een businesscoach die begrijpt wat er nodig is om goed te starten en daarna te groeien.

Meld je aan voor een gratis GOUD sessie of neem contact op. Ik vertel je graag meer over de manier waarop ik werk en hoe ik er voor andere starters voor zorg dat ze optimaal gebruik maken van slimme tips.

Ontvang gratis e-book ‘7 stappen naar succes en dus naar GOUD’.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Top