Succesvol starten: vergeet de vier-urige werkweek

Succesvol starten: vergeet de vier-urige werkweek

businesscoachBen jij gaan ondernemen om je eigen tijd in te delen of niet meer van 9 tot 5 bij de baas op kantoor te hoeven werken? Die vrijheid krijg je, maar het betekent niet dat je weg kunt dromen bij een 4-urige werkweek.

Als businesscoach en startversneller werk ik veel met startende ondernemers. Sommigen van hen hopen het vooral rustiger aan te kunnen doen, al is doorgaans niets minder waar. Het is juist belangrijk om hard te werken en daarmee te investeren. Dat vraagt om een duidelijke to-do-list en focus, om de belangrijkste taken met volledige aandacht uit te voeren.

Hard werken om te investeren

Veel zelfstandig ondernemers maken juist meer uren dan toen ze nog voor een baas werkten. Werkdagen van 10 uur of meer zijn geen uitzondering en de kans is klein dat je op vrijdagmiddag jouw telefoon uit kunt zetten om heel het weekend lekker niets te doen.

Houd er rekening mee dat het hard werken is, waarmee je investeert in de ontwikkeling van jouw bedrijf. Het betekent dat je soms avonden of in de weekenden door moet, zodat je daar later de vruchten van kunt plukken.

Creëer overzicht met een to-do-list

Dat je veel werk verzet betekent niet dat het een chaos hoeft te worden. Zorg er in plaats daarvan voor dat je werkt met een duidelijke to-do-list. Maak duidelijk wat er moet gebeuren en wat je eerst doet of wat juist wel even kan wachten.

Werk de lijst af en bepaal op voorhand hoeveel impact het heeft op jouw bedrijf en de ontwikkeling daarvan. Zorg er op die manier voor dat je jouw tijd zo effectief mogelijk inzet, om daarmee de grootste stappen te kunnen zetten.

Verdeel de taken en breng focus aan

Heb je jouw bedrijf up-and-running? Na verloop van tijd kun je de taken gaan verdelen en voor jezelf meer focus aanbrengen. Zorg er op die manier voor dat je het aantal uren dat je operationeel werkt terug kunt brengen, wellicht naar een 4-urige werkweek. Houd er wel rekening mee dat je de andere uren werkt aan strategie en ontwikkeling, waardoor het er niet automatisch rustiger op wordt.

Succesvol starten: tips van een businesscoach

Benieuwd hoe ik je als startversneller of businesscoach kan helpen? Meld je aan voor een gratis GOUD sessie, waarin we elkaar goed kunnen leren kennen en ik je kan uitleggen wat ik voor andere ondernemers beteken.

Ontvang gratis e-book ‘7 stappen naar succes en dus naar GOUD’.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Top