Succesvol als ZZP-er: 3 tips van ervaren ondernemers

Gepubliceerd op: 4 januari 2021

zzpSuccesvol ondernemen als ZZP-er? Regelmatig spreek ik ervaren ondernemers, die natuurlijk allerlei tips met me delen. Vanuit hun eigen ervaring en die ze hebben geleerd van businesscoaches. Die ze helpen om meer kwaliteit te leveren, de stabiele inkomstenstroom te verbeteren en bijvoorbeeld te werken voor een breder netwerk.

3 tips voor ZZP-ers

Benieuwd hoe ze dat concreet aanpakken? Ik zet 3 tips voor je op een rij, uit de verhalen die ik als businesscoach regelmatig voorbij hoor komen:

  • Houd de achterdeur gesloten
  • Maak herhaalaankopen mogelijk
  • Stuur aan op werk voor relaties

1. Houd de achterdeur gesloten

Aan de voordeur kun je nieuwe klanten werven, maar hoe is het gesteld met de achterdeur? Zorg ervoor dat je goede kwaliteit levert. En houd een vinger aan de pols, om na te gaan of jouw klanten tevreden zijn. Hoe minder ze door de achterdeur naar buiten lopen, des te minder nieuwe klanten je aan de voordeur nodig hebt. Vaak is het verbeteren van de kwaliteit voor bestaande klanten de beste strategie om de omzet te verhogen. Zonder dat je ze extra diensten hoeft aan te bieden, maar door te voorkomen dat ze hun heil elders gaan zoeken.

2. Maak herhaalaankopen mogelijk

Lever je een eenmalige dienst? Het is verstandig om daar een herhalende dienst van te maken. Op die manier krijg je meerdere keren omzet van klanten, zodat je er een stabiel maandinkomen mee kunt opbouwen. Bijvoorbeeld door onderhoud aan te bieden. Of na een jaar weer eens een scan te doen, om na te gaan of alles nog naar behoren werkt. Tip: neem jouw klanten zorgen uit handen, dan zijn ze waarschijnlijk bereid om daarvoor te betalen.

3. Stuur aan op werk voor relaties

Heb je een paar (zeer) tevreden klanten? Probeer ze te vragen naar hun relaties en wat zij zouden kunnen gebruiken. Je hebt dan al een ‘warm’ contact, waardoor de kans een stuk groter is dat je ook voor hen aan de slag mag. Zodat je jouw klantenkring kunt vergroten, en je kunt bouwen aan meer omzet voor jouw onderneming.

Succesvol ondernemen: aan de slag met een businesscoach

Succesvol aan de slag en benieuwd naar meer tips die ik met je kan delen als businesscoach? Ik help je inzicht te krijgen in wat je doet en hoe je dat aanpakt. Met strategische adviezen, om meer omzet te genereren en jouw bedrijf op een succesvolle manier neer te zetten.
Succesvol aan de slag als ZZP-er en benieuwd naar meer van mijn tips? Ik kom graag met je in contact. Voor een vrijblijvend persoonlijk inspiratiegesprek, zodat je zelf kunt ontdekken wat ik voor je kan betekenen. Of neem contact met me op en stel je vragen, ik hoor graag van je.

Heb je vragen?