Succesvol als ZZP-er: 3 tips waarmee anderen snel groeiden

Gepubliceerd op: 30 april 2019

zzp-erAan de slag als ZZP-er en daarmee zo snel mogelijk succes boeken? Met een aantal handige tips kregen anderen het voor elkaar om een goede basis op te bouwen. Belangrijk, om vanuit daar verder te groeien. Ontdek bijvoorbeeld hoe je met een paar handige tips een betere pitch kunt houden en hoe je ervoor zorgt dat je sneller kunt groeien.

Tips om succesvol te starten

Succesvol starten en benieuwd hoe je dat het best aanpakt? Ik zet een aantal handige tips voor je op een rij, waarmee je meteen aan de slag kunt:

  • Werk aan je bedrijfsvoering
  • Plan tijd in voor nieuwe klanten
  • Laat de uren niet te ver oplopen

Werk aan je bedrijfsvoering

Het is verleidelijk om meteen voor zoveel mogelijk klanten aan de slag te gaan. Zodra je nieuwe opdrachten krijgt zou je bijna vergeten dat je bouwt aan een bedrijf. Neem minimaal 1 dag per week de tijd om aan de bedrijfsvoering te werken. Werk de administratie bij, maak offertes en zorg ervoor dat je jouw debiteurenbeheer goed bijhoudt. Werk aan de ontwikkeling van jouw bedrijf, zodat je daar in de volgende week de vruchten weer van kunt plukken.

Plan tijd in voor nieuwe klanten

Maak tijd vrij voor acquisitie, op de manier zoals jij dat het meest prettig vindt. Reserveer tijd om naar netwerkborrels te gaan, spreek af met andere ondernemers of zorg ervoor dat je op LinkedIn de tijd neemt om de posts van anderen te lezen. Reserveer tijd in de agenda om op die manier te werken aan nieuwe klanten. Probeer ze aan te spreken of werk aan content die klanten mogelijk interessant vinden. Je kunt hiervoor de sociale media gebruiken, net als bijeenkomsten waarbij je zelf aanwezig bent.

Laat de uren niet te ver oplopen

Heb je een mooie opdracht voor een klant gescoord? Gefeliciteerd! Ga er enthousiast mee aan de slag, maar laat het aantal uren dat je eraan werkt aan de andere kant niet te ver oplopen. Zorg ervoor dat je goed in de gaten houdt hoeveel tijd erin gaat zitten, zodat de vaste prijs die je berekent klopt met het uurtarief waar je onder de streep uiteindelijk op uit wilt komen.

Succesvol starten als ZZP-er: gebruik de Startversneller

Succesvol starten als ZZP-er en op zoek naar een businesscoach die je daarbij kan helpen? Ik zorg er als Startversneller voor dat je kunt rekenen op praktische tips die je meteen toe kunt passen. En wil je er eerst zelf mee aan de slag? Download mijn e-book 7 Stappen naar succes en dus naar GOUD, zowel voor startende ondernemers als voor iedereen die succesvoller wil worden.