Tips van een topcoach: ontdek je onbewuste gedrag en stuur bij

Gepubliceerd op: 20 oktober 2017

Ons gedrag bepaalt wat we doen en wat we voor elkaar krijgen. Bewust gedrag dat we inzetten om iets te bereiken. En onbewust gedrag dat ons ondertussen kan belemmeren. In het maken van een belangrijke promotie, bij het vinden van een nieuwe functie of om te doen wat we echt leuk vinden. Dat onbewust gedrag vertonen we allemaal. Maar, zoals de naam al aangeeft, zijn we ons daar niet van bewust. En dat kan lastig zijn, vooral als het je blijkt te belemmeren. Als topcoach kan ik je helpen dat onbewuste gedrag te ontdekken. Om bij te sturen en de belemmering weg te nemen.

Onbewust gedrag: wat is dat?

Onbewust gedrag ontstaat op allerlei momenten. We gaan er automatisch vanuit dat iets onmogelijk is of nooit gaat werken. We hebben de onbewuste neiging om ergens omheen te draaien of conflicten uit de weg te gaan. Of we stappen ergens onbevreesd in, waardoor we voorbij gaan aan belangrijke voorzorgsmaatregelen. Het kan van alles zijn. Lastig te benoemen, omdat we ons er niet van bewust zijn. Onbewust gedrag is voor ons heel natuurlijk en normaal, je ziet daar geen kwaad in. Er is een buitenstaander voor nodig om dit duidelijk te maken en er daarmee voor te zorgen dat je hier wat aan kunt doen. En dat is waar ik je als topcoach goed mee kan helpen. Net als bij het vinden van de juiste balans tussen werk en privé.

Een spiegel voorhouden

gedragAls topcoach kan ik je een spiegel voorhouden. Een spiegel die je ineens laat zien welk onbewust patroon je vertoont. Door je te spiegelen zorg ik ervoor dat je het gedrag bij mij terug gaat zien. Gedrag dat je ook zelf vertoont, maar waarvan jij je niet bewust bent. Door je daar wel van bewust te worden kun je daar iets mee doen. Om het bij te sturen en de negatieve elementen eruit te halen. Of om ervoor te zorgen dat je er je voordeel mee kunt doen. Zelfs als het onbewuste gedrag niet (meteen) schadelijk blijkt te zijn is het goed om je daarvan bewust te zijn. Op die manier groei je als persoon, waardoor je beter met uitdagende situaties om kunt gaan.

Aan de slag met een topcoach

Benieuwd naar jouw onbewuste gedragingen en hoe dat je mogelijk belemmert in de dingen die je wilt bereiken? Ik ga daarvoor graag met je aan de slag. Als topcoach, waarbij we samen op zoek gaan naar het GOUD in jou. Naar jouw talenten en jouw kwaliteiten. Net als je onbewuste gedrag, waardoor die talenten mogelijk niet (volledig) tot uiting komen. Meer weten? Neem contact met me op. Ik hoor graag van je.

Open chat
Heb je vragen?