Vastgelopen in je loopbaan? 4 handige tips voor een uitweg

Vastgelopen in je loopbaan? 4 handige tips voor een uitweg

loopbaancoachGebouwd aan een leuke loopbaan, maar lijk je daarin nu vast te zijn gelopen? Zit er geen schot in de zaak, maar zou je wel graag vooruit willen? Dan is het verstandig om eens goed na te denken over je loopbaan en hoe die zich verder kan ontwikkelen.

Als loopbaancoach help ik anderen zoals jij, om een beter beeld te krijgen van waar ze staan en waar ze naartoe willen. En dan het liefst een stuk concreter, aan de hand van zaken waar ze in de dagelijkse praktijk mee worstelen.

Geef de baan de schuld

Ten eerste is het een goed idee om je huidige baan de schuld te geven. En dan niet in algemene zin, maar door goed na te gaan wat je daar vervelend aan vindt. Gaat het je puur om het gebrek aan doorgroeimogelijkheden? Of is de cultuur niet helemaal wat je zoekt?

Probeer voor jezelf op een rij te zetten wat de concrete triggers zijn (of waren), waardoor je minder gelukkig bent met waar je nu zit. Zodra je dat in kaart hebt wordt het een stuk gemakkelijker om iets anders te vinden.

Ontdek je goede (en slechte) eigenschappen

Vervolgens is het verstandig om naar jezelf te kijken. Ben je na je studie meteen goed van start gegaan, zoals een loopbaancoach dat zou adviseren? Wat zijn je goede en slechte eigenschappen? Door daar goed naar te kijken en het er samen met een coach over te hebben krijg je een beter beeld van jouw eigen aandeel.

Tip: vooral je slechte eigenschappen zijn de moeite waard. Niet om ze meteen te moeten veranderen, maar wel om daar rekening mee te houden.

Heb vertrouwen in een goede afloop

Tijdens het proces om van baan te gaan wisselen en een nieuwe uitdaging te zoeken is het belangrijk om vertrouwen te hebben in een goede afloop. En dat te houden, ook op het moment dat het even tegenzit. De kans is groot dat je een paar afwijzingen zal ontvangen. Dat is echter geen probleem, het overkomt de besten. Zorg ervoor dat je er nieuwe kracht uit haalt om de volgende stap te zetten. Zodat je vooruit kunt, om een nieuwe uitdaging met goede moed aan te gaan.

Aan de slag met een loopbaancoach

En wil je dat graag samen aanpakken? Ik help je als loopbaancoach de situatie in kaart te brengen en ga samen met jou op zoek naar het GOUD in jou. Net als naar je slechte eigenschappen. Om je daar in ieder geval bewust van te zijn en mogelijk zelfs wat aan te doen. Stap voor stap, op basis van concrete mogelijkheden en adviezen waar je direct wat aan hebt. Benieuwd naar het GOUD in jou? Neem contact op, ik hoor graag van je.

Ontvang gratis e-book ‘7 stappen naar succes en dus naar GOUD’.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Top