3 missers in outplacement: voor medewerkers en werkgevers

3 missers in outplacement: voor medewerkers en werkgevers

outplacementMedewerkers en werkgevers kunnen elkaar goed helpen dankzij outplacement. Medewerkers krijgen de kans om zichzelf beter te leren kennen en een andere functie te zoeken. Dat bespaart werkgevers lastige ontslagprocedures en creëert in plaats daarvan een trotse ambassadeur.

Tenminste, dat zegt de theorie over outplacement. In de praktijk gaat het er nog wel eens anders aan toe. Een handige to-do list komt dan goed van pas, bijvoorbeeld om 3 belangrijke missers te voorkomen:

  • Op tijd solliciteren: begin vroeg met outplacement
  • In overleg: op zoek naar iets anders
  • Goedkoop = duurkoop

Op tijd solliciteren: begin vroeg met outplacement

Sommige werkgevers laten het volledig escaleren, voordat ze aangeven dat er voor de medewerker geen toekomst meer is. Ervaar jij dat er allerlei zaken worden uitgesteld, tot de kogel daadwerkelijk door de kerk is? Het is waardevol om erop aan te sturen daar al eerder mee te kunnen beginnen. Zo heb je de kans om jezelf tijdens outplacement goed te leren kennen, voor een veel beter beeld waar je op kunt solliciteren als de werkgever de knoop eenmaal doorhakt.

In overleg: op zoek naar iets anders

Een ander belangrijk punt is overleg over hoe de situatie eruit gaat zien. En welke tijd je kunt gebruiken om met de outplacement aan de slag te gaan. Sommige werkgevers verplichten hun medewerkers om gewoon netjes te blijven werken, tot de laatste dag van het contract. Dat lijkt misschien logisch, maar drijft alles behoorlijk op de spits.

Kom in overleg tot een goede middenweg, bijvoorbeeld om het 50-50 te doen. In sommige gevallen lukt het al voor het einde van het contract om iets anders te vinden, zodat zowel jij als de werkgever daar iets aan hebben.

Goedkoop = duurkoop

Een lastig punt om werkgevers van te overtuigen, maar een waarheid als een koe. Sommige medewerkers wordt gevraagd de kosten laag te houden. Zij krijgen een bonus als er nog een deel van het budget over is op het moment dat ze een andere functie vinden. De duurste weg is niet altijd de beste, maar besparen op de kosten is in het geval van outplacement doorgaans geen goed idee.

Outplacement in Hengelo: samen aan de slag

Benieuwd wat outplacement in Hengelo voor jou kan betekenen en hoe je daar in overleg met je werkgever goed gebruik van kunt maken? Ik heb veel ervaring met outplacement in allerlei situaties, waardoor ik je daar goed meer over kan vertellen.

Neem contact met me op. Ik hoor graag van je waar je naar zoekt en kan je aangeven hoe ik je daarmee kan helpen.

Ook interessant voor je:

Ontvang gratis e-book ‘7 stappen naar succes en dus naar GOUD’.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Top