3 voordelen van outplacement: de beste keuze voor een werkgever

3 voordelen van outplacement: de beste keuze voor een werkgever

outplacement De voordelen van outplacement worden vaak toegeschreven aan de werknemer, maar wist je dat je daar ook als werkgever diverse vruchten van plukt? Door belangrijke missers te voorkomen en hier juist goed mee om te gaan ontstaat er makkelijk een win-winsituatie.

Dankzij outplacement komt de werknemer op een goede plek terecht, behoud je als werkgever tevreden personeel en kun je rekenen op een meer gunstig imago. Bovendien kan het kostenvoordelen en juridische voordelen opleveren, waardoor het zeer de moeite waard is om hier goed naar te kijken.

Nieuwe werkkring voor de medewerker

Uiteindelijk is de outplacement ervoor bedoeld om een medewerker op een andere plaats aan het werk te kunnen helpen. Het kan om allerlei redenen voorkomen dat een werknemer niet langer kan blijven werken. Het kan gaan om slecht functioneren of om onvoldoende doorgroeimogelijkheden, en alles wat daar tussen zit.

Door samen met een medewerker aan de slag te gaan met outplacement zoeken jullie naar een oplossing, die voor beide partijen beter is. De werknemer kan een nieuwe uitdaging aangaan, terwijl je als werkgever niet te maken krijgt met een complexe en intensieve procedure.

Tevreden personeel en gunstig imago

Zo’n aanpak straalt af op de rest van het personeel. Door gebruik te maken van outplacement zorg je ervoor dat andere medewerkers gunstig gestemd blijven. Waardoor het algehele imago dat je hebt daar veel beter van blijft. Belangrijk voor zowel kleine bedrijven als grote organisaties, waarmee je het aantrekkelijk houdt om bij je te komen werken.

Kostenbesparing en juridisch voordeel

Ook in kostentechnische en juridische zin kan het aantrekkelijk zijn om gebruik te maken van outplacement. Het kan een hoge ontslagvergoeding voorkomen, net als juridische kosten om de zaak goed uit de kunnen vechten.

Door als werkgever met de werknemer aan de slag te gaan met outplacement wordt het veel beter mogelijk om de situatie samen op te lossen. Dat voorkomt allerlei juridische trajecten die veel geld kunnen komen. In Nederland, waar de medewerker kan rekenen op aanzienlijke juridische bescherming.

Outplacement in Hengelo: neem contact op

Benieuwd hoe outplacement in Hengelo en omgeving voor jouw organisatie een goed idee kan zijn? Ik vertel je graag over de eerdere trajecten die ik heb begeleid. Om zowel werknemers als werkgevers op een goede manier samen naar een oplossing te laten zoeken. Neem contact met me op om je vragen te stellen, of zodat ik je kan laten zien hoe ik hierin van toegevoegde waarde kan zijn.

Ook interessant voor je:

 

Ontvang gratis e-book ‘7 stappen naar succes en dus naar GOUD’.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Top