Begeleiding bij een outplacement traject: met kennis van beide kanten

Gepubliceerd op: 22 juni 2023

outplacementHoe werkt een outplacement traject en wat komt daar allemaal bij kijken? De kans is groot dat je er voor het eerst mee te maken hebt. Sterker nog, ik hoop dat het voor jou de eerste keer is. Zelfs als werkgevers goed meewerken is het voor de meeste mensen geen leuke periode. Dat wil zeggen, zeker niet tijdens de eerste fase. Uiteindelijk komt het vaak helemaal goed, maar dat is nu misschien nog te vroeg om al te ervaren.

Voor jou als werknemer

Daarom ben ik er als coach voor outplacement in Hengelo en omgeving nadrukkelijk voor jou. Ik ben er voor de werknemer, om jou wegwijs te maken in wat er allemaal op je afkomt en waar je mee te maken hebt.

Als je niet eerder met outplacement trajecten te maken had verandert er namelijk veel. Jouw werkgever helpt je hiermee om elders een nieuwe uitdaging te vinden. Misschien was je daar nog helemaal niet aan toe of voel je daar nog steeds weinig voor. En zie je dat wel zitten? Hoe zorg je er dan voor dat je op de juiste plek terecht komt?

Ik heb alle situaties al een keer meegemaakt. Daardoor begrijp ik werknemers, zowel bij werkgevers die meewerken als die het eigenlijk nog heel lastig maken. Ik help jou als werknemer bij een outplacement traject, door je daarbij zo goed mogelijk te begeleiden.  

Met kennis van de kant van de werkgever

Aan de andere kant weet ik ook wat werkgevers motiveert, welke mogelijkheden zij hebben en hoe het voor hen werkt. Dankzij die kennis kan ik werknemers beter begeleiden. Sommige gemaakte keuzes door werkgevers vragen om een beetje meer toelichting. In andere gevallen lukt het om samen tot nieuwe inzichten te komen, die weer helpen om een nieuwe passende uitdaging te vinden.

Dankzij kennis van de beide kanten bij een outplacement traject kan ik daar in de meeste gevallen goed over adviseren. Dat betekent dat je er niet alleen voor staat, zowel bij een werkgever die graag meewerkt en er alles aan doet, als wanneer dat helaas minder het geval is.

Outplacement traject op maat

Dat betekent in de praktijk dat een outplacement traject in iedere situatie anders is. Het is maatwerk, al was het maar omdat iedereen er op zijn of haar eigen manier op reageert en mee omgaat. Daar houd ik rekening mee, door eerst af te tasten wat de situatie precies is. Aan de hand daarvan kan ik je aangeven hoe ik je daarbij kan helpen. En kan ik je bijvoorbeeld schetsen hoe ik anderen zoals jij weer op weg heb geholpen.

Plan jouw gratis GOUD-sessie

Wil jij je iedere dag ontwikkelen? Ik kom graag met je in contact. Voor een vrijblijvend persoonlijk inspiratiegesprek, zodat je zelf kunt ontdekken wat ik voor je kan betekenen. Of neem contact met me op en stel je vragen, ik hoor graag van je.

 Ook interessant voor je:

 

Heb je vragen?