Op 1,5 meter afstand? Wat je kan doen is wandelcoaching!

Gepubliceerd op: 1 april 2020

1,5 meter Op 1,5 meter afstand van elkaar blijven. Wat kan je dan nog? Het Corona virus houdt ons binnen. Beperkende maatregelen zijn ons opgelegd. Thuis werken, kinderen thuis in plaats van op school, sociale afstand en alles op 1,5 meter afstand. Misschien is het voor de één een uitkomst en voor de ander een straf.

Wat kan nog wel?

Welke mogelijkheden heb je? Hoe ontloop je de stress? Dit zijn vragen die spelen en ook: “hoe gaat het werk gewoon door?” Ook ik als TOPcoach, die altijd fysieke afspraken heb in mijn sessies, zit nu achter de computer en achter het beeldscherm met mijn klanten. Ik ben persoonlijk niet zo van de beeldschermen … echter ik pas me aan … én ik kijk naar wat nog wel kan.

Een goed gesprek buiten is anders

Want wat denk je van wandelcoaching? Naar buiten en op 1,5 meter afstand van elkaar lopen en een goed gesprek voeren. Een gesprek buiten is toch echt wel anders dan in een kantooromgeving.  De ruimte buiten geeft je meteen al ruimte in je hoofd. Je krijgt letterlijk en figuurlijk frisse lucht. Misschien herken je dit wel. Je loopt vast in je werk, durft het niet goed te vertellen tegen je leidinggevende of directeur, je durft je niet kwetsbaar op te stellen want je bent bang voor wat de gevolgen zijn. Het geeft je spanning, je denkt dat het aan jou ligt of dat je de enige bent of …??? Kortom je blijft hangen in bepaalde gedachten patronen. Je blijft malen. Doordat je gaat wandelen en in beweging komt, is er ook beweging in je gedachten mogelijk. En als je dit dan ook met een wandelcoach doet, die nog eens goede vragen stelt, komt er veel beweging op gang. Het mooie van wandelcoaching en van buiten lopen is, dat je elkaar niet aan hoeft te kijken. En als er een keer een stilte valt in het gesprek, is dat alleen maar fijn.

Wandelcoaching, de voordelen

Voor wandelen hoef je weinig te doen en de voordelen zijn groot; het geeft lucht, ruimte en beweging. Jij zet de stap. En stap voor stap kom je verder. Misschien kom je letterlijk op adem of moet je echt even uitwaaien. Gelukkig heeft het bedrijfsleven het wandelen ook ontdekt. Veel mensen zitten veel te veel. Wat is er dan mooier om tussen de middag te gaan ‘lunchwandelen’. Tijdens het wandelen kun je beter, sneller en creatiever tot mogelijkheden en oplossingen komen. Je werkgever zal het zeker promoten om even afstand te nemen van je werk, een frisse neus te halen en vol energie weer verder te gaan met je werkzaamheden. Creativiteit ontstaat tijdens het wandelen. De meest innovatieve ideeën zijn misschien wel tijdens het wandelen ontstaan. Beweging geeft rust en ruimte en daardoor ontstaan er mogelijkheden.

Waarom met een wandelcoach?

Ken je dat je als maar door gaat?  Realiseer je wat je vandaag allemaal al gedaan hebt. Drukte in de ochtend, het regelen en organiseren wat een race tegen de klok is, de mails in je in-box die maar oplopen en er één waar je tegen op ziet en al buikpijn van krijgt en dan de slechte nacht die je hebt gehad … enz. Echt ontspannen ben je niet. Wandelen met een coach is tijd voor jezelf. Oftewel een pas op de plaats voor jezelf en toch ga je stappen zetten. Ik neem je mee naar een mooie plek in de natuur, meestal een bos, maar kan ook een park of zelfs een industrieterrein zijn. Op elke plek zijn metaforen van je leven te vinden. Of dat nu een glad wegdek is of een modderig zandpad. Elke plek geeft zijn verwondering. Wandelend op 1,5 meter afstand neem ik je mee naar het contact met de werkelijkheid en laat je ontdekken wat er ook achter de werkelijkheid zit. Waar zit je ware geluk? Waar word je blij van? Wat is je ware zelf? Processen in de natuur zijn een perfecte spiegel voor onze eigen processen. Onze natuur verandert constant. Kijk maar naar de seizoenen. Hoe zit dat met jouw leven? Zet jij jezelf vast of ben je ook voortdurend in een verandering en beweging. We leven in een maatschappij met voortdurend doelen, deadlines en prestaties. Hoe zou het zijn om dit wat los te laten? Om van spanning naar meer ontspanning te gaan. Om met behulp van een wandelcoach tot de ontdekking komen dat wandelen iets heel eenvoudigs is. Dat het ook doelloos kan, omdat het er gewoon is. In elke stap die je zet heb je het al bereikt.

Wandelen met een TOPcoach?

Wil jij ook eens uit de stress van je dag rituelen? Wil je meer rust in je hoofd? Of wil je ook eens de reflectie met jezelf? Neem dan contact met me op. Dan maken we een afspraak voor een wandelcoaching op 1,5 meter afstand. Dit kan in meermalige sessies of misschien gewoon eenmalig. Wil je snel, praktisch en gericht stappen zetten? Tijdens een wandelcoaching krijg je inzicht in jouw situatie en zie je mogelijkheden hoe jij meer rust, resultaat en vrijheid e.d. kan bereiken. Bel me voor een afspraak op 06 17 00 89 84

Ook interessant voor je: