Samen met een coach in de buitenlucht: voor frisse ideeën

Gepubliceerd op: 30 mei 2023

buitenluchtJe zoekt een coach in de buitenlucht: die ben ik voor je. Samen komen we tot frisse ideeën en nieuwe inzichten. Door samen te wandelen of op andere manieren buiten door te brengen ontstaan er andere perspectieven. Dat helpt jou om verder te komen, als je op dit moment niet vooruit kunt. Dat stelt de theorie en ik heb die ervaring, voor allerlei verschillende mensen waarmee ik werk. 

Nuchter en vanuit volledige autonomie

Een coach in de buitenlucht is helemaal niet zweverig. Het klopt dat we bijvoorbeeld gaan wandelen, maar dat betekent niet dat er niets gebeurt. In plaats daarvan geven mensen met wie ik werk me juist vaak aan dat ze mijn nuchtere houding zo waarderen.

Ik coach regelmatig in de buitenlucht, maar dat betekent niet dat ik niet nuchter kan nadenken over de aanpak. Juist buiten ervaren veel mensen de volledige autonomie, dus voelen ze zich vrijer om te vertellen over wat ze bezighoudt. En bijvoorbeeld vragen te stellen, of daar juist heel open op te antwoorden.

Buiten kun je letterlijk alle kanten op, je hebt de volledige vrijheid. Dat werkt heel anders dan binnen, waar je onbewust misschien de neiging voelt om in hokjes of in kaders te denken.  

Met frisse buitenlucht

Bovendien is de buitenlucht om ook heel andere redenen gewoon heel goed voor ons. Je ervaart de meeste frisse lucht, waardoor je uitstekend helder kunt nadenken. Niet voor niets is het een goed idee om regelmatig een ‘frisse neus’ te gaan halen.

Wat dat betreft is het heerlijk om als coach in de buitenlucht te werken, gedurende de verschillende seizoenen. Dat geldt voor het voorjaar en de zomer, net als voor de herfst en de winter. Door samen naar buiten te gaan zoek je het frisse karakter op, iets dat het denkvermogen van de meeste mensen enorm ten goede komt. De vragen die ik stel komen beter aan, en de kans is groot dat je een beter beeld krijgt van wat jij belangrijk vindt.

Altijd in beweging

Buiten hebben de meeste mensen de neiging om in beweging te komen. Binnen gebeurt helaas het tegenovergestelde. Door regelmatig buiten te coachen merk ik dat de mensen met wie ik werk makkelijker in beweging komen. Door dat samen buiten te ervaren lukt het vervolgens ook om binnen te voorkomen dat er te weinig beweging blijft. Op die manier lukt het om blijvende resultaten te boeken, als coach in de buitenlucht door daar vervolgens ook binnen mee door te blijven gaan. 

Plan jouw gratis GOUD-sessie

Wil jij je iedere dag ontwikkelen? Ik kom graag met je in contact. Voor een vrijblijvend persoonlijk inspiratiegesprek, zodat je zelf kunt ontdekken wat ik voor je kan betekenen. Of neem contact met me op en stel je vragen, ik hoor graag van je.

Ook interessant voor je:

Heb je vragen?