3 veel gehoorde excuses om geen businesscoach te boeken

Gepubliceerd op: 6 januari 2022

businesscoachHeb jij als ondernemer een businesscoach nodig? Die kans is groot, omdat je daar van alles van kunt leren. Toch zijn er allerlei excuses te bedenken waarom je die helemaal niet nodig zou hebben. En die excuses, die hoor ik heel regelmatig. Ik zet de 3 meest gehoorde voor je op een rij.

Excuses die je hopelijk niet herkent

Er zijn allerlei excuses mogelijk, omdat ondernemers natuurlijk heel creatief zijn. Als ik ze vraag of ze wel eens hebben gedacht aan een (business) coach hoor ik bijvoorbeeld:

  • ‘Ik heb er geen tijd voor’
  • ‘In de praktijk leer ik het vanzelf’
  • ‘Het gaat al best goed’

1. Ik heb er geen tijd voor

Dit is een van de mooiste excuses. Als je geen tijd hebt voor een businesscoach is de kans namelijk héél groot dat je die juist wel nodig hebt.

Waarschijnlijk ben je veel aan het werk ín jouw bedrijf. In die tijd zou je eigenlijk moeten werken áán jouw bedrijf. Daar kan ik je als businesscoach én TOPcoach bij helpen, bijvoorbeeld om dagelijks of wekelijks meer tijd over te houden.

Als je overloopt in de tijd die je in jouw bedrijf steekt zou je bijvoorbeeld taken kunnen uitbesteden. Of je focussen op wat er echt belangrijk is. Dat leer je van een businesscoach, die daarmee de eigen tijd hiervoor vanzelf terugverdient. 

2. In de praktijk leer ik het vanzelf

Ondernemen leer je met vallen en opstaan, dat is helemaal waar. Tegelijkertijd zijn er al zoveel anderen gevallen dat je best een paar valkuilen kunt omzeilen. Dat scheelt leertijd, waardoor je als ondernemer veel sneller vooruit komt. Natuurlijk moet je af en toe iets in de praktijk leren, maar met name in de beginfase valt er veel te versnellen door dat samen met een businesscoach te doen.

3. Het gaat al best goed

En gaat het al best goed als ondernemer, bijvoorbeeld omdat je ieder jaar groeit? Denk eens aan het potentieel dat je misschien nog laat liggen. Waarom zou jij je ambities beperken, als er veel meer kansen liggen om nog groter te groeien? Samen met een businesscoach kun je in ieder geval verkennen wat er nog meer mogelijk is.

Businesscoach: Ervaar de waarde ervan

Wil jij de waarde van een business coach ervaren? Voorkom dat jij je ook verschuilt achter de excuses die ik vaak hoor. En zorg ervoor dat je er alles uithaalt wat erin zit, bijvoorbeeld door langs de bekende valkuilen van andere (startende) ondernemers te lopen.

Wil jij je iedere dag ontwikkelen? Ik kom graag met je in contact. Voor een vrijblijvend persoonlijk inspiratiegesprek, zodat je zelf kunt ontdekken wat ik voor je kan betekenen. Of neem contact met me op en stel je vragen, ik hoor graag van je.

Ook interessant voor je:

Heb je vragen?