Wat doet een businesscoach (niet)?

Gepubliceerd op: 12 oktober 2020

businesscoachRegelmatig krijg ik de vraag wat ik als businesscoach voor je kan betekenen. Een logische vraag, al is de vraag wat ik als coach níet voor je kan doen minstens zo belangrijk. Omdat jij degene bent die het werk zal doen. En meer werk waarschijnlijk, als we samen aan de slag gaan. Ik ben als businesscoach namelijk niet de persoon die je het werk uit handen zal nemen. Bijvoorbeeld als je een nieuwe dienst wilt lanceren, als je een online programma wilt starten of op een andere manier wilt groeien. Jij bent de persoon die dat gaat doen, waardoor er de komende tijd juist veel werk bij zal komen.

Je voert zelf jouw werk uit

Als coach zorg ik er samen met jou voor dat je de richting bepaalt. Met strategisch advies, op basis van ervaringen en inzichten in wie je bent, waar je voor staat en wat je het liefst wilt doen. Dat wat je doet ligt vervolgens volledig bij jou. Waarbij ik je als coach help om zo min mogelijk blokkades te ervaren. Vanuit mijn ervaring met andere ondernemers en door je bijvoorbeeld de juiste vragen te stellen. Zodat jij nadenkt over de manier waarop je onderneemt, en hoe dat eventueel anders kan. Houd er rekening mee dat je er op die manier (flink) meer werk bij zal krijgen. En natuurlijk zal het zich zeker terug verdienen , zowel in efficiëncy, tijd en succes.
Jij zal steeds degene zijn die groeit en nieuwe initiatieven opzet. Daarnaast werk je aan je eigen instelling en de manier waarop je dat oppakt. Waardoor het een intensieve samenwerking is, waarbij ik je het werk zeker niet uit handen zal nemen. En nogmaals het zal je wel veel opleveren.

Succesvol ondernemen: aan de slag met een businesscoach

Wil je succesvol ondernemen en zoek je daarvoor naar een businesscoach of bedrijfscoach? Het is hard werken, omdat jij je buiten je comfortzone begeeft. In een omgeving waarin je groeit, maar waar je waarschijnlijk ook een paar keer tegen een mentale muur aan zal lopen. Omdat ik je uitdaag in je ondernemersvaardigheden om het een keer anders aan te pakken. En nog een keer goed te kijken naar de manier waarop je het altijd hebt gedaan. Omdat het misschien wel beter kan, of omdat het de moeite waard is om het in ieder geval een keer te proberen.
Meer weten over hoe ik je kan helpen als businesscoach of naar wat ik voor andere ondernemers beteken? Ik vertel je er graag meer over, net als over wat ik niet voor je zal doen. Zoals je werk uit handen nemen, omdat jij uiteindelijk de ondernemer bent die het werk zal doen. Zodat je daarin kunt groeien, om daar op zowel de korte als de lange termijn de vruchten van te plukken. Benieuwd wat een businesscoach (niet) doet? Ik kom graag met je in contact. Voor een vrijblijvend persoonlijk inspiratiegesprek, zodat je zelf kunt ontdekken wat ik voor je kan betekenen. Of neem contact met me op en stel je vragen, ik hoor graag van je.

Ook interessant voor je:

Heb je vragen?