Businesscoach voor starters: 5 vragen die je kunt verwachten

Gepubliceerd op: 22 oktober 2021

businesscoachVraag startende ondernemers waar ze het meest aan hebben gehad en ze noemen vaak de businesscoach. Je krijgt in korte tijd veel nieuwe inzichten, kunt vertrouwen op jarenlange ervaring en leert als ondernemer kijken naar hoe de situatie zich ontvouwt.

Een businesscoach die je helpt te starten stelt je daarvoor een aantal vragen. Om inzicht te krijgen in wat je van plan bent, hoe je dat gaat aanpakken en wat je daarvan kunt verwachten. Het is bovendien een soort test, om vast te stellen of je voldoende duidelijkheid voor jezelf hebt. Dus blijkt het lastig om de vragen te beantwoorden? Dan is het een goed idee om met een coach aan de slag te gaan. Of zelf meer onderzoek te doen, zodat je niet voor verrassingen komt te staan. 

5 vragen voor de startende ondernemer

Ben je benieuwd welke vragen een businesscoach voor starters je waarschijnlijk zal stellen? Dit zijn 5 vragen die je kunt verwachten:

 • Wat is jouw hoger doel en hoe ga je dat bereiken?
  Misschien loop je al jaren rond met een visie op hoe je het wilt aanpakken en wat je wilt aanbieden. Maar het kan ook zijn dat je daar nog helemaal niet over hebt nagedacht. Wat is jouw missie en het hogere doel dat je wilt bereiken? Als dat duidelijk is helpt je dat vervolgens kleinere keuzes te maken, omdat je die in lijn met het hogere doel maakt.
 • Wie is jouw doelgroep?
  Vorm jezelf een goed beeld van voor wie je werkt. Natuurlijk mag iedereen bij je kopen, maar je hebt een focus nodig. Hoe ziet de ideale klant eruit? Denk aan leeftijd, inkomen, geografische locatie én gedrag, motivaties en behoeften bij de doelgroep. 
 • Hoe vind je nieuwe klanten?
  Waar bevinden zich jouw klanten, hoe ga je die bereiken en waarmee overtuig je ze dat jij iets unieks te bieden hebt? Denk alvast na over hoe je nieuwe klanten gaat vinden, om straks niet ineens zonder te zitten. 
 • Hoe ga je jouw bedrijf organiseren?
  Ben je de enige in jouw bedrijf, wil je personeel aannemen of werk je met freelancers? En hoe regel je de administratie en belangrijkste processen? Vorm je een beeld en schrijf het op, zodat je anderen kunt laten zien wat je van plan bent.
 • Wie ben je als ondernemer?
  Vraag je ten slotte af wie jij bent als ondernemer. Waar sta je voor, hoe wil je dat anderen jouw zien en hoe past dat bij het hogere doel uit de eerste vraag?

Businesscoach voor starters: met subsidie

Zoek je een businesscoach voor starters? In Gelderland en Overijssel is er een subsidie beschikbaar, in de vorm van een voucher. Met De Startversneller ga je veel sneller van start, om eerder antwoord te krijgen op de belangrijke vragen. 

Wil jij jouw bedrijf iedere dag ontwikkelen? Ik kom graag met je in contact. Voor een vrijblijvend persoonlijk inspiratiegesprek, zodat je zelf kunt ontdekken wat ik voor je kan betekenen. Of neem contact met me op en stel je vragen, ik hoor graag van je.

Nog meer interessante blogs over businesscoaching:

Heb je vragen?