Geslaagde outplacement: in 4 stappen een succesvolle nieuwe stap

Gepubliceerd op: 4 november 2017

outplacementGebruik maken van outplacement of van je werkgever gehoord dat dit op je afkomt? Een flinke stap (of klap) voor veel mensen. Maar ook een belangrijke kans, waar je heel handig gebruik van kunt maken. En hoe dat werkt? Aan de hand van 4 stappen zorg je voor de verwerking, het juiste onderzoek, een training en vervolgens de beste basis om een nieuwe baan te zoeken.

Geslaagde outplacement: Tijd voor verwerking

Ik ben outplacementcoach en weet daardoor goed wat er op je af komt. En ik weet goed dat het niet altijd lukt om meteen aan de slag te gaan om een nieuwe baan te zoeken. Het is belangrijk om eerst even de tijd te nemen voor de verwerking. Wellicht heb je onprettige werkervaringen achter de rug. Of is er sprake van woede, vertwijfeling of andere emoties die je eerst in balans dient te krijgen. Niet zweverig of alternatief, maar wel door daar even goed de tijd voor te nemen.

Zelfonderzoek (met een beetje hulp)

Zodra je de nieuwe situatie hebt verwerkt en geaccepteerd komt er ruimte vrij voor onderzoek. Zelfonderzoek naar wat je graag wilt doen of met een beetje hulp van mij. We gaan samen op zoek naar het GOUD in jou. Aan de hand van je sterke en zwakker punten, net als wat je zoekt (of juist niet zoekt) in je werk. Stap voor stap, om steeds een beetje beter te begrijpen wat er goed bij je past en waar je in je werk naar zoekt.

Sollicitatietraining

Voordat je kunt solliciteren op een leuke nieuwe functie is het verstandig jezelf te trainen in bijvoorbeeld het solliciteren. Tijdens outplacement zorg ik er daarmee voor dat je nieuwe vaardigheden kunt aanleren. Die je meteen kunt gebruiken zodra je zoekt naar een nieuwe functie. Voor meer kans op succes bij de werkgever waar je graag aan de slag gaat met de nieuwe baan.

Zoeken naar een nieuwe baan

Verwerkt, onderzocht en vervolgens getraind om te solliciteren kun je daar daadwerkelijk mee aan de slag. Door een nieuwe baan te zoeken, aan de hand van de inzichten die we samen hebben opgedaan. Zodat je goed weet welk type werkgever er goed bij je past en je weet in welke functie jij een mooie uitdaging kunt vinden. Stap voor stap, zodat het allemaal goed behapbaar blijft.

Aan de slag met een outplacement coach

Enthousiast en graag aan de slag met een outplacementcoach? Ik begeleid je tijdens het outplacementtraject en zorg uiteraard voor maatwerk. Met voldoende tijd voor de verwerking, (zelf)onderzoek, een sollicitatietraining en uiteindelijk het zoeken naar een leuke nieuwe baan. Ik vertel je graag meer over de mogelijkheden tijdens een outplacementtraject, zodat je goed weet waar je aan toe bent. Direct meer weten of samen aan de slag? Neem contact met me op. Ook interessant voor je:

Open chat
Heb je vragen?